FAQ

Mikä on JCI? Mitä tarkoittaa PRES? 

Tälle sivulle on koottu yleisimpiä kysymyksiä jäsenyyteen liittyen. Jos et löydä vastausta tältä sivulta, voit ottaa yhteyttä jäsenvastaavaan: dp@jcraisionaantali.fi

JCI = Junior Chamber International

Nuorkauppakamari on kansainvälinen alle 40-vuotiaden jäsentensä kehittymis- ja johtamiskouluttautumisjärjestö sekä kontaktiverkosto. Kehitämme yhteiskuntaa ja johtajuutta paremman tulevaisuuden turvaamiseksi.

Suomen Nuorkauppakamarit ry on perustettu vuonna 1957. Varsinaisia jäseniä n. 2500 ja yhdessä alumnien kanssa n. 5000. Globaalisti Nuorkauppakamari toimii 115 maassa, yli 200000 jäsenen voimin.

RNNKK eli Raisio-Naantalin nuorkauppakamari

Aktiivinen ja rohkea Raisio-Naantalin nuorkauppakamari rikastuttaa alueensa elinkeinoelämää ja on innovatiivinen yhteiskunnallinen vaikuttaja. Toimimme aktiivisesti yhteistyössä myös muiden Turun alueiden kamareiden kanssa.

Näiltä sivuilta löydät tietoa siitä mitä kaikkea kamarissamme tapahtuu ja missä kaikessa olemme mukana. Tutustu järjestämiimme tapahtumiin, projekteihin ja kilpailuihin sekä kamarissamme vaikuttaviin ihmisiin omilta sivuilta.

Nuorkauppakamari ei ole mikään salaseura, vaan avoimesti avoinna kaikille jotka haluavat olla mukana kehittämässä positiivista yhteiskuntaa kehittämällä nuorten aikuisten johtamistaitoja, yrittäjyyttä ja yritteliäisyyttä.

PRES (Puheenjohtaja) johtaa toimintaa hyväksytyn toimintasuunnitelman ja talousarvion mukaisesti. Hän toimii myös kamarin virallisena edustajana A alueen ja Keskusliiton kokouksissa.

IPP (Edellisen hallituksen puheenjohtaja) toimii yhdyslenkkinä edellisille vuosille vahvan asiantuntemuksen vuoksi. IPP on myös kamarin lainopillinen neuvontanaja sääntö- ja toimintatapakysymyksissä.

DP (Valmistautuva puheenjohtaja) valitaan seuraavassa vaalikokouksessa hallituksen puheenjohtajaksi, mikäli hän on valmistautumisvuotenaan osoittanut kykenevänsä hoitamaan puheenjohtajan tehtävät. Puheenjohtajan ollessa estynyt DP hoitaa hänen tehtäviään. DP vastaa myös jäsenhankinnan koordinoinnista sekä uusien jäsenten koulutuksesta.

LOM (local organisational member) hoitaa kokousten ja kuukausitapahtumien järjestelyt sekä toimii yhdyslenkkinä muihin kamareihin.

IND (individual) vastaa jäsenten henkilökohtaisesta kehyksestä eli koulutusosioista. IND koordinoi kamarin kouluttajia ja seuraa aktiivisesti alueella ja kansallisella tasolla tapahtuvia koulutuksia

COM (community) koordinoi kamarin projektitoimintaa ja vastaa yhteiskuntasuhteista. COMmin vastuulla on esimerkiksi kansallisten projektien kuten Tuottava Idea ja TOYP paikallinen toteutus.

Tiedottaja LIO (local information officer) hoitaa yhdistyksen sisäistä ja ulkoista viestintää. LIO toimii myös kamarilehden päätoimittajana sekä tiedotustiimin vetäjänä.

Yhdistyksen SECY (sihteeri) pitää pöytäkirjaa hallituksen kokouksissa, hoitaa muutosilmoitukset yhdistysrekisteriin ja intraan sekä pitää jäsenrekisterin ajantasalla.

TREAS eli rahastonhoitaja huolehtii yhdistyksen kirjanpidon ja tilinpäätöksen laatimisesta kirjanpitolain ja –asetuksen, yhdistyksen sääntöjen ja toimintaohjeiden mukaisesti. TREAS:n vastuualueisiin kuuluu myös yhdistyksen liittymis- ja jäsenmaksujen sekä kannatusmaksujen perintä. TREAS valmistelee myös talousarvioehdotuksen ja valvoo sen noudattamista. TREAS hoitaa ja valvoo myös projektien rahaliikennettä.

*uusi* BUS (Business) Pitää huolta jo olemassa olevista kumppanuussopimuksista ja solmii uusia yhdessä COMmin, PRESsan ja DPn kanssa.

Johtajajakoulutus tarjoaa mahdollisuuden kehittää taitoja mm. tiimityöskentelyssä, projektien johtamisessa, strategian luomisessa, ihmisten motivoinnissa ja tavoitteellisessa tekemisessä. Toiminnan strategista suunnittelua ja johtamista pääset oppimaan esim. Strategia!-koulutuksessa, hallitusvirkailijakoulutukset puolestaan tarjoavat eväitä oman kamarin hallitusvirassa toimimiseen sekä johtamiseen.

Kamarimme toteuttaa vuoden aikana lukuisia erilaisia projekteja mm. yleisötapahtumia, kilpailuja ja hyvätekeväisyyskeräyksiä.

Projekteissa työryhmien jäsenet pääsevät hyödyntämään koulutuksista opittuja teorioita käytännössä ja saavat näin ollen arvokasta kokemusta mm. projektien vetämisestä, aikataulutuksesta ja markkinoinnista. Projekteissa on usein mukana myös alueemme yrityksiä, jolloin jäsenistö saa korvaamatonta tietoa paikallisista sidosryhmistä sekä yrityselämästä.

Nuorkauppakamarin toiminnassa oppii varsin pian, mitä eri pukukoodit tarkoittavat. Ensimmäisen vuoden jäsenille ne voivat vielä kuitenkin olla hepreaa. Jos saat kutsun, jossa on mainittu pukukoodi, noudata sitä. Viralliset pukukoodit ilmaistaan miesten pukeutumisen mukaan, vaikka kyse olisi naisten juhlista. Miehen pukeutuminen sanelee myös naisseuralaisen pukeutumisen tason, sillä pariskunnan odotetaan pukeutuvan yhtä juhlavasti.

Päiväjuhlat

Casual
Casual tarkoittaa pukukoodina rentoa pukeutumista.

Smart casual

Smart casual tarkoittaa hienostunutta arkipukeutumista, ei aivan rentoa. Tyyliä voidaan käyttää esimerkiksi työpaikan tai perheen juhlissa sekä työpaikkahaastattelussa.

Miehille se tarkoittaa siistejä housuja, ehkä jopa tummia ja hyväkuntoisia farkkuja, yhdistettynä pukupaitaan tai laadukkaaseen neuleeseen.  Naiset pukeutuvat samalla kaavalla, mutta myös tilaisuuteen sopiva hame tai mekko käy. Vältä shortseja, vanhoja risoja farkkuja, t-paitoja ja bilemekkoja.

Business casual

Naisille polven yli ulottuva laadukas hame tai mekko yhdistettynä paitapuseroon tai jakkuun. Vaihtoehtoisesti käy myös naisten istuva housupuku. Miesten on hyvä valita tilaisuuteen ylleen puvun housut, pukupaita ja vyö. Puvuntakki ja solmio jää narikkaan.

Business

Puku ja solmio miehille. Istuva mekko tai jakkupuku naisille.

Cocktail

Miehille tummapuku solmiolla tai ilman. Naisille pikkumusta on varma valinta. Hyvällä maulla valittu housu- tai jakkupukukin käy.

Iltajuhlat

Juhlapuku tai frakki

Juhlapukukoodia käytetään klo 18 tai sen jälkeen alkavissa juhlissa. Poikkeuksen tekevät akateemiset juhlat. Tavallisimpia tilanteita ovat häät, väitöstilaisuus, karonkka tai Linnan juhlat.

Iltapuku tai smokki

Iltapuku- tai smokki-koodia käytetään klo 18 tai sen jälkeen alkavissa juhlissa. Tavallisimpia tilanteita ovat ensi-illat, juhlakonsertit ja syntymäpäivät.

Tummapuku

Tumma puku -koodia voidaan käyttää sekä ennen kello 18 tai sen jälkeen alkavissa juhlissa. Tavallisimpia tilanteita ovat häät, karonkka, väitöstilaisuus ja akateeminen vuosijuhla.

Pukeudu mieluummin hiukan yli kuin liian arkisesti.

Tarvittaessa kutsujalta voi kysellä, kuinka juhlavasta tilaisuudesta on kyse ja keitä sinne on kutsuttu.

VP  Vice President  Aluejohtaja
RIO  Regional Information Officer  Alueviestintäpäällikkö
RC  Regional Coordinator  Aluekoordinaattori
RS  Regional Secretary  Aluesihteeri
RMM  Regional Marketing Manager  Aluemyyntipäällikkö
R-BUS   Regional Business Manager  Aluemarkkinointipäällikkö
R-LOM  Regional Organisation Manager  Aluetapahtumapäällikkö

NOM  National Organisation Member  Kansallinen keskusjärjestö
NP      National President  Kansallinen puheenjohtaja
NPP  National Past President  Edellinen kansallinen puheenjohtaja
DP  Deputy President  Varapuheenjohtaja
EVP  Executive Vice President  Kehitysjohtaja
CD  Communications Director  Viestintäjohtaja
TD  Training Director  Koulutusjohtaja
NT  National Treasurer  Talousjohtaja
VP  Vice President  Aluejohtaja
CEA  Chief Executive Assistant  Johdon assistentti
GLC  General Legal Councel  Lainopillinen neuvonantaja
NPL  National Project Leader  Kansallinen projektipäällikkö
ND  National Director  Kansallinen päällikkö
NIO  National Information Officer  Tiedottaja
NMM  National Marketing Manager  Markkinointipäällikkö
ND IT  National Information TechnologyTietohallintopäällikkö
MD  Managing DirectorToimitusjohtaja

WP   JCI President  Maailmanpresidentti
JCI  Junior Chamber International  Nuorkauppakamarien kattojärjestö
EC  European Conference  Eurooppakokous
WC  World Congress  Maailmankokous
COC  Conference Organizing Committee  Kokousjärjestäjä