#MEIDÄNMERI -seikkailupäivä

 

Naantalin Vanhan kaupungin Itsenäisyydenpuistossa

Lauantaina 19. syyskuuta 2020 klo 11.00 – 14.00

Tervetuloa suojelemaan Itämerta opettavaisen ja hauskan seikkailupäivän merkeissä!

 

#MEIDÄNMERI Seikkailupäivä on elämyksellinen koko perheen tapahtuma johon kaikilla on vapaa pääsy!

Tapahtuma-alueelle, puistosta Mannerheiminkatua rantaan, on pystytetty kaiken ikäisille erilaisia Itämeriaiheisia tehtävärasteja, kuten villikalojen tunnistuskalastus ja nopea roskienlajitteluvisa. Pääset myös kokeilemaan miltä tuntuu kävellä merenpohjassa, vaatteet kuivina!
Suomalaisen luonnonkalan puolestapuhuja, kalastaja ja kokki Janne Rautio opastaa, kuinka pystyt suojelemaan Itämertamme myös syömällä! Tiedätkö, montako eri särkikalalajia Suomessa on? Entäpä tunnistatko niitä?
Paikalla lisäksi muun muassa Naantalin Seudun Meripelastajat (hälytysvaraus), Lounais-Suomen Jätehuolto ja Naantalin Apteekki, kierrätyslelujen tekijä Ella K, Alisan Ihmemaa, sekä Amway ekologinen pesuainemyynti. Kalastaja Mika Elo savustaa herkullista kalaa, taitavan kalapiirtäjän Sakke Yrjölän kala-aiheisia magneetteja, värityskirjoja yms. sekä Martinexin #OURSEA– tuotemyyntiä.
Lisäksi tuoreita vohveleita ja Merimaskun lippukunta Reimarit letunpaistossa. Naantalin Museo on myös avoinna tapahtuman ajan ja kävijöiden tutustuttavissa.
Nelijalkaiset karvakuonot Suomen Karva-kavereista saapuvat rapsuteltaviksi ja tarjoavat lapsille kärryvetoa! Tapahtuma-alueella pop-up torimyyntiä ja Lupauslakana, johon kaikki halukkaat voivat jättää lupauksensa Itämeren suojelemiseksi.

Käytännön asioita tapahtumapäivänä:

  • Jos sinulla on hengitystieoireita, ethän saavu tapahtumaan, kiitos!
  • Rastipisteillä saatavilla käsien desinfiontiainetta hyvän hygienian varmistamiseksi. Pidäthän myös itse huolta turvaväleistä tapahtuman aikana.
  • Ilmainen pysäköinti on mahdollista sekä Kuparivuoren parkkipaikalla että rannan tuntumassa.
  • Yleisö WC: t museolla, Raatihuoneella että rannassa avoinna.
  • Paikanpäällä tuoreita vohveleita sekä lettuja myynnissä! Rannan kioskimyymälä myös avoinna tapahtuman ajan, josta saa ostaa mm. kahvia ja jäätelöä. Tapahtumassa myynnissä myös #OURSEA #MEIDÄNMERI tuotteita, Sakke Yrjölän kala-aiheisia magneetteja, värityskirjoja ym.

Tapahtumassa voit halutessasi myös tehdä lahjoituksen #MEIDÄNMERI -kampanjalle. Jokaista kerättyä 10 euroa vastaan Itämerestä voidaan poistaa 40 kiloa sinilevää! Kaikki kampanjan tuotot ohjataan lyhentämättöminä John Nurmisen Säätiölle. Kampanja jatkuu 31.7.2021 asti.
Lisätietoja kampanjasta: https://oursea.fi/fi

Meillä on vain yksi meri.
Suojellaan sitä yhdessä.

Suojele Itämerta seikkailupäivä facebook-sivutTapahtuman facebook-sivut

 

Tapahtumaa ovat järjestämässä:

Raisio-Naantalin NKK, LOVENaantali -projekti, Naantalin Kaupunki ja Muumimaailma

Suojele Itämerta seikkailupäivä Naantalissa

Tapahtuman villikalan tunnituskisan palkinnot tarjoaa:

 

Tapahtumassa mukana opastamassa kierrätystä sekä kestävää kehitystä:


Mistä #MEIDÄNMERI -kampanjasta on kyse?

Itämeri on yksi maailman saastuneimmista meristä. Samalla se on meidän ainoa meremme – meri, jonka hyvinvoinnin haluamme palauttaa. Aika on käymässä vähiin, ja nyt tarvitaan välittömiä, konkreettisia toimenpiteitä useilta eri tahoilta.

Tätä työtä edistääkseen Moomin Characters on yhteistyössä John Nurmisen Säätiön kanssa rakentanut läpi Muumien 75-vuotisjuhlavuoden 2020 kestävän #MEIDÄNMERI-kampanjan. Kampanjan avulla levitetään tietoa erilaisista keinoista auttaa Itämerta sekä kerätään varoja John Nurmisen Säätiön työhön, jonka tarkoituksena on puhdistaa ja suojella Itämerta sekä sen ainutlaatuista kulttuuriperintöä. Kampanja jatkuu 31.7.2021 asti.

John Nurmisen Säätiö on tehnyt Itämeren eteen erittäin tuloksekasta, kansainvälisesti tunnustettua työtä. Säätiön ponnistusten ja yhteistyöhankkeiden ansiosta vuosittainen rehevöitymistä aiheuttava fosforikuormitus Suomenlahdella on pienentynyt peräti 75 prosenttia. Tämä on mertensuojelun maailmanennätys.