Business Impact

Bruce Oreck oli mukana syksyn suurimmassa ja mielenkiintoisimmassa Business tapahtumassa

Raisio-Naantalin Nuorkauppakamarin (RNNKK) intohimoinen Business Impact -projekti huipentui ke 22.11.2017 Turussa järjestettävään Business tapahtumaan, joka tarjosi monipuolisesti ohjelmaa koko päiväksi. Business Impact oli yritysmessut, seminaari ja koulutuspäivä samassa tapahtumassa.

Business Impact kokosi Raision, Naantalin ja koko Turun talousalueen yrittäjiä ja liike‐elämän päättäjiä yhteen verkostoitumaan ja tutustumaan talousalueella toimiviin yrityksiin ja niiden tuotteisiin ja palveluihin rennossa ilmapiirissä. Tapahtuma ei ollut kuitenkaan tarkoitettu vain yrityksille vaan kaikille itsensä kehittämisestä, ajankohtaisista asioista ja yritysten kanssa verkostoitumisesta kiinnostuneille.

  • Moni yritys osallistui mukaan kauempaakin, koska kustannukset säilyvät maltillisina. Valttikorttimme oli se, että samassa tapahtumassa oli tarjolla sekä verkostoitumista, monipuolisia koulutuksia että laadukas seminaari, arvioi projektipäällikkö Tero Haapala Raisio-Naantalin Nuorkauppakamarista.

Teemana vuonna 2017 oli osaamisen kehittäminen

Business Impactin tavoitteena oli tukea kävijöitä osaamisen kehittämisessä, johtamisessa ja urakehityksessä. Koulutukset olivat työelämälähtöisiä mm. seuraavista aiheista: esiintymistaidot, puheen pitäminen, myynti, projektinhallinta, muutoksen hallinta, viestintätaidot, omien kyvykkyyksien tunnistaminen ja oman osaamisen myyminen. Mukana oli kaikkien yhteistyökumppaneiden järjestämiä koulutuksia.

  • Tarjosimme yrittäjille ja yritysten henkilökunnalle puitteet päästä oppimaan monia työelämässä tarvittavia taitoja yhden päivän aikana useamman koulutuksen muodossa. Koulutusten ohessa markkinoitiin osallistujille minkälaisia koulutuksia Suomen Nuorkauppakamari, Turun kauppakamari ja Turun AMK järjestävät ja solmittiin tärkeitä kontakteja, Tero painottaa etuja niin kävijälle kuin järjestäjille.

Maksuton tapahtuma tarjosi monipuolisesti ohjelmaa

Tapahtumassa kuultiin huippupuhujia, mukana oli entinen yhdysvaltain Suomen-suurlähettiläs Bruce Oreck, Turun uusi kaupunginjohtaja Minna Arve sekä kansanedustaja Ilkka Kantola.

Messuilla mukana olevat yritykset pääsivät esittelemään tapahtuman kävijöille tuotteitaan ja palveluitaan. Messuilla tärkeä rooli oli myös yritysten verkostoitumisessa ja tapahtumassa järjestettiin mm. sumopainia ja palloittelua jalkapalloseura FC Interin opastuksella. Messuhosteina toimivat Raisio-Naantalin nuorkauppakamarin edustaja Lauri Airio. Itse tapahtuma oli kävijöille maksuton ja myös kaikki koulutukset ovat maksuttomia.

Tilaisuus järjestää projekti tässä muodossa, syntyi verkostojen mahdollisuuden kautta

Aikaisempina vuosina tapahtuma on tunnettu nimellä Business Treffit ja se on järjestetty Raisio-Naantalin nuorkauppakamarin itsenäisenä projektina Raision kaupungin kirjastossa. Tapahtuma järjestettiin vuonna 2017 ensimmäistä kertaa suuremmassa mittakaavassa ja tästä syystä nimeksi vaihdettiin Business Impact.

  • Tapahtumaa ei voitu järjestää tässä mittakaavassa ilman tärkeitä yhteiskumppaneitamme Turun Ammattikorkeakoulua ja Turun kauppakamaria, jotka osallistuvat mm. projektin kuluihin ja mahdollistivat tapahtumallemme huikeat tilat. Molempien yhteistyökumppaneidemme viestintä- ja markkinointikoneistot olivat myös käytettävissämme, kertoo projektipäällikkö Tero Haapala.

Tero on muuttanut Turkuun jatko-opintojen perässä ja päätti hakea siirto-oikeutta Porin kamarista Turun alueella toimivaan kamariin, jotta voisi jatkaa nuorkauppakarmiharrastusta täyspainoisesti myös opintojen ohella. Oikea kamari löytyi Raisio-Naantalin nuorkauppakamarista.

Raisio-Naantalin Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Aurora Nieminen oli myös iloinen että Tero ja työryhmä ottivat näin intohimoisen projektin hoitaakseen:

  • Projektitiimi sai luvan kasvattaa vuoden 2016 tapahtuman uusiin mittoihin, sillä tukena oli todella vahvat yhteistyökumppanit.

Ihan oman kamarin aktiivien voimin tapahtumaa ei olisi ollut mahdollista toteuttaa, sillä jo itse tapahtumapäivänä tarvittiin paljon henkilöstöä. Onneksi Turun AMK:n projektipajan opiskelijat lupautuivat olemaan projektissa mukana koko syksyn.

  • Opiskelijat olivat todella suuri apu ja hyödynsimme heitä markkinointi-, myynti- ja tapahtumapäivän organisointitiimeissämme, jatkaa Aurora.

Tero on onnellinen että sai avukseen motivoituneen työryhmän:

  • Nyt meillä on kokemus ja kontaktit tulevaisuutta ajatellen tehdä vielä isompia asioita.

Business Impact – tapahtuma järjestettiin ke 22.11.2017 klo 9-18 ICT-Cityssä Turussa.

Lisätietoja tapahtumasta:

Tero Haapala, projektipäällikkö p. 040 191 6767, info@businessimpact.fi

Tapahtuman nettisivut: businessimpact.fi

Tapahtuman järjesti:

Print

turku_amk_eng_rgb turun_kauppakamari